Bahan kanggo kulit martabak manis:
500 gram glepung cake
150 gram gula
1 sendok teh saka wêdakakêna backing
1 endhog diantemi mati
1/4 sendok teh vanilla wêdakakêna
2 endhog yolks, diantemi mati
650 ml banyu
Uyah 1/2 sendok teh
500 gram glepung cake
150 gram gula
1 sendok teh saka wêdakakêna backing
1 endhog diantemi mati
1/4 sendok teh vanilla wêdakakêna
2 endhog yolks, diantemi mati
650 ml banyu
Uyah 1/2 sendok teh
bahan taburan per loyang utawi per adonan :
1 tablespoon saka butter salted
50 gram margarine
Gula 1 tablespoon
2 tablespoons kacang peeled, panggang lan coarsely disigar
2 tablespoons meises
50 gram susu kental sweetened
1/2 sendok teh toasted sesame
100 gram keju grated
Carane nggawe martabak manis éca:
1. Gawe roti manis: kita sifted glepung lan bubuk backing bakal campuran. Banjur kita ketik gula lan nglakoake nglakoake nganti mbagekke roto-roto. Ketik uga wêdakakêna vanilla, diantemi endhog lan nglakoake mix uyah nganti keuangan Gamelan.
2. Banjur kita ketik banyu (650ml) sethithik nalika terus kanggo shaken dening nggunakake Blender- kacepetan kurang nganti keuangan dadi kulit alus. Allow keuangan kanggo jam lan kulit keuangan siap dienggo.
3. Nalika nggawe kulit martabak materi, njupuk 250 gram kulit keuangan lan nambah 1/4 sendok teh saka wêdakakêna backing, nglakoake nglakoake nganti campuran.
4. Banjur pour ing martabak jamur manis sing wis digawe panas. Ngidini nganti kira-kira 15 menit lan antuk giliran frothy. Kita nyuda panas supaya munggah potholes. Banjur kita sprinkle karo granulated gula. Banjur cedhak nganti masak.
5. Sawise sing nyebarake karo butter kacang lan sprinkle karo sesame toasted. Pour susu kental sweetened ing ndhuwur lan Cut menyang bêsik miturut rasa.
0 Komentar untuk "RESEP MASAKAN DALAM BAHASA JAWA"